torstai 15. tammikuuta 2015

Tavoitteet

Eilen tehtiin siskon kanssa tavoitekartat eli käytettiin jo aikaisemmin mainitsemaani Goal Mapping -pohjia. Netistä voi ilmaiseksi tulostaa pohjat ja ohje siihen. Lopusta löytyy linkki siihen. Ensin kirjoitetaan toiselle paperille sanat: päätavoite, sivutavoite, emotionaaliset syyt, aikajana, kuka auttaa ja miten se meinataan saavuttaa. Sitten otetaan toinen paperi, johon nuo samat sanat piirretään käyttäen paljon värejä. Tälloin aktivoidaan aivojen oikea puolisko mukaan, kun pelkkä kirjoittaminen aktivoi vasenta aivopuoliskoa. Valmis paperi laitetaan sellaisen paikkaan, mistä sen näkee monta kertaa päivässä. Mieluiten ekaksi aamulla ja viimeksi illalla, kun alitajunta on vallalla, eikä "järki" vielä ole väittämässä vastaan. Tässä meidän kartat:

Pahoittelen heikkoa kuvan laatua

Viikkopunnitus omalla kohdalla on -2kg, joten tyytyväinen olen. :)


Linkki Goal Mapping -sivulle:

http://www.liftinternational.com/goal-mapping/templates.html


3 kommenttia:

  1. Tuo goal mapping on varmasti hyödyllinen, auttaa pitämään tavoitteen koko ajan mielessä, kun tuon paperin pitää näkyvällä paikalla. :) Eipä silti etteikö se varmasti muuten olisi, mutta se tekee asiasta jollakin tavalla ehkä vielä enemmän konkreettisemman. Paljon tsemppiä teille molemmille kuntoremonttiin ja elämänmuutokseen! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) Itselläni viikkopunnitus myös -2 kg. :D Goal mapping oli minulle uusi tuttavuus, mutta sai ajattelemaan asioita tarkemmin ja varsinkin piirtäminen on aina toiminut minulla erityisen hyvin. Nyt kartta on sängyn vieressä ja sitä tuleekin katsottua aika usein. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tsempistä minunkin puolesta! :) Se on totta, että tavoite on mielessä, mutta ei aina päällimmäisenä, kun mielessä pyörii paljon muutakin, eikä aina kerkeä pysähtymään ja oikein keskittymään tavoitteisiin. Nyt kun tuon paperin näkee monta kertaa päivässä, pomppaa tavoitteet mielessä taas päällimäiseksi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)