maanantai 12. tammikuuta 2015

Positiivareiden ajatusten aamiaisesta

ANNA HYVÄN TULLA

Ihmiset, jotka eivät usko ansainneensa onnea, sabotoivat kaiken hyvän elämässään. He ajavat rakastavan kumppanin pois, he työntävät luotaan lapsen, joka on kiintynyt heihin, he suututtavat esimiehen, joka uskoo heihin. Miksi? Siksi, etteivät he usko ansainneensa sellaista onnea.

Elämä on kovaa, mutta sinun on tärkeää kysyä itseltäsi, millaisen kohtalon olet ansainnut. Vastauksestasi riippuu, millä tavoin selviydyt elämän murhenäytelmistä. Vastauksestasi riippuu, onko sinusta epäonnen jälkeen uudelleen alkajaksi.

-Robert H. Schuller

Olen lukenut muutaman vuoden aikana paljon itsensäkehittämisoppaita ja eniten pidän kirjoista, jotka käsittelevät vetovoiman lakia. Perusajatus on se, että se mihin keskität ajatuksesi, sitä saat lisää. Jos olet kokoajan negatiivinen, tapaat muita negatiivisia ihmisiä ja elämässäsi tapahtuu negatiivista jne. Tavoitteen asettelussa on myös tärkeää että tavoite on positiivinen. Pitää ajatella mitä haluaa eikä sitä mitä ei halua. Sitten kun tavoite on asetettu, pitäisi kuvitella, että sen on jo saavuttanut ja miltä silloin tuntuu. Näin valjastetaan alitajunta tekemään töitä tavoitteen eteen. Vaikein osuus tulee tässä: positiivinen ajattelu pitäisi olla jatkuvaa, tai muuten homma ei toimi. Eli aina kun meinaa mieli mennä ketutuksen puolelle tai ärsyyntyy tai harmittaa tai suuttuu, niin se pitäisi äkkiä kääntää positiiviseen. Siinä on mulla ainakin vaikeuksia. Joskus joku antoi vinkin: jos hänellä on huono hetki, niin hän kuvittelee käsiinsä suloisen kissanpennun, jota hän katselee ja heti tulee parempi mieli. Jokainen voi tietenkin keksiä itselleen sen parhaan keinon. Jollain se voi olla musiikki, meditointi tai liikunta. Mielikuvitus on onneksi rajaton. Mikä olisi sinun keinosi?

Mulla on usein ollut se keino siinä että jääkaapissa on suklaata ja syön sitä kun ketuttaa. Pala silloin tälllöin. Nyt en osta sitä suklaata sinne, vaan pitää keksiä muut keinot. 

Tavoitteen asettelussa käytän Goal Mappingia, tavallista aarrekarttaa ja mielikuvitusta. Iltaisin kun menen nukkumaan alan kuvittelemaan itseäni siinä tilanteessa kun tavoitteet on saavutettu. Miltä näytän, miltä minusta tuntuu, missä olen, millaista musiikkia kuulen jne. Siihen on hyvä  nukahtaa ja alitajunta aktivoituu. Se toimii yölläkin. Kirjavinkki: Joseph Murphy: Alitajuntasi voima. 

Nyt jokainen tekemään oman elämänsä mestariteos. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)