torstai 8. tammikuuta 2015

Alkuinnostus pitää hyödyntää. Tällä viikolla olen käynyt kolmesti salilla ja tänään olin salin lisäksi vesijumpassakin. Pitkästä aikaa on lihaskipuja, mikä todistaa että kai siellä läskin alla jotain lihaksiakin löytyy. *wirn*

Vuosi sitten otin kuntosalijäsenyyden kun muutin maalta kaupunkiin ja päätin että nyt laitetaan tämä nainen kuntoon. Mutta...melkein saman tien loukkasin polveni mitään ihmeitä tekemättä: menin lattialle polvilleni ja tuntui ikävältä. Siinä se kipu sitten muutaman päivän sisällä paheni. Parin kuukauden sisällä oli tutkittu ja hutkittu ja lopputulos oli että minulla on polvessa tämän ikäiseksi harvinaisen paha kuluma. Kuntosali-innostus lopahti, mutta onneksi olivat ymmärtäväisiä siellä salilla enkä joutunut maksamaan mitään välimaksua, vaikka lopetin kesken sopimuksen.

Nyt sitten aloitin uudestaan siskon ehdotuksesta. Sain kaverin salille, mikä helpottaa lähtemistä. Minun on helpompi päästä salille, kun lapset eivät vielä harrasta, joten illat ovat vapaana. Olen myöskin työtön ja lapset ovat kolme päivää viikossa hoidossa, joten pääsen päivälläkin salille. Illalla sitten voin vaikka jeesata siskoa lasten kuskaamisissa harrastuksiin, jotta hänkin pääsee salille.

Ruoka-asioissa olemme jo pitempään antaneet toisillemme vertaistukea, mutta nyt pystymme yhdistämään siihen kuntoilunkin. Asiaa helpottaa sekin, että molempien perhe muutti viime vuoden aikana maalta kaupunkiin. Itse asiassa nyt asumme lähellä toisiamme, ja näemme melkein päivittäin. Tämä  piristää kummasti, kun lasten kanssa meinaa mennä hermot.

Kun siskoni ehdotti kuntosalia minullekin, olin hieman epäileväinen kun muistin viime vuoden ja ajattelin että ei sitä tuu kuitenkaan käytyä. Sitten on huono omatunto, kun kuitenkin on siitä maksanut. Suostuin lopulta kun selvisi, että päästään sinne yhdessä niinä päivinä kun siskolla on lyhyempi työpäivä. Lapset haetaan hoidosta vasta salin jälkeen. Sitten sisko ehdotti, että kirjoitetaan kuntoremontistamme blogia ja kieltämättä se että tää juttu on julkinen, antaa ihan erilailla motivaatiota tähän projektiin. Jonkin verran on keskustelua että mitä kaikkea tässä näytetään. Aika hyvin kuitenkin on saatu sovittua kaikesta.

Tänään vihdoin otettiin aloitusmittaukset. Minun painoni on 116 kg. Tavoitteeni on pudottaa 30 kg 10 kk:ssa. Tuntuu paljolta, mutta kun sen jakaa kuukausille, on se 3kg/kk. Ei mahdoton. Uskon että kun jätän herkuttelut minimiin, niin se tekee jo paljon. Itsehillintäni herkkujen suhteen on onneton, joten teen palveluksen itelleni kun en herkkuja edes hanki. 
Projektissa aion käyttää apuvälineinä mm. alitajunnan voimaa ja NLP:tä. Tavoitteen asettelussa Goal Mapping on todettu hyvin toimivaksi. Kannattaa tutustua, löytyy ihan googlettamalla. 

Olikohan tässä nyt kaikki, mitä pitikin laittaa... Jatketaan toisella kertaa. Hyvää yötä!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)