keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Muutos

Olen jo vuosia halunnut muutosta elämääni, aiheet vaan vaihtelee. Päällimmäisenä kuitenkin ovat olleet normaalipainoon pääseminen, työ kotoa käsin sekä oma henkinen hyvinvointi.

Kopioin tähän tekstiä suoraan uutiskirjeestä jonka sain. Sen lähettäjä oli ollut Lontoossa kuulemassa Anthony Robbinsia (Mahtavan upea!!!)  Unleash the Power Within eli "Vapauta sisäinen voimasi"-seminaarissa. Tuonne minäkin haluan joskus päästä, mutta tällä hetkellä näistäkin ohjeista aion ottaa apua käytäntöön:

Hei!

Seitsemän tuhatta ihmistä hyppii ja tanssii innoissaan neljä päivää aamusta iltaan hymy huulilla musiikin pauhatessa, välillä kirjoitetaan muistiinpanoja ja tehdään erilaisia harjoituksia, yhtenä iltana kävellään tulisilla hiilillä..

Mistä on kyse?

Ei, kyseessä ei ole rock-konsertti eikä myöskään perinteinen seminaari.

Kyseessä on nelipäiväinen, elämänvalmentaja Anthony Robbinsin pitämä UPW-seminaari, johon osallistuin toissaviikolla Lontoossa (UPW on lyhenne sanoista Unleash the Power Within eli "Vapauta sisäinen voimasi").

Äkkiseltään voi kuulostaa melkoisen hurjalta meiningiltä ja sitä se oikeastaan olikin - hyvässä mielessä.

Kaiken räiskeen ja rätinän ytimessä oli nimittäin paljon hyvää: omien ajatusten ja asenteiden läpikäyntiä ja uskon luomista omiin toimiin, työkaluja siihen, kuinka tehdä elämästä juuri sellainen kuin sen haluaa olevan.

 Yksi iso teema seminaarissa oli muutos:

Tarkemmin sanoen, kuinka päästää irti omista, toimintaa rajoittavista ajatuksista, jotka estävät eteenpäin menemisen ja kuinka tehdä omaan elämään sellainen muutos, joka pysyy?

Herra Robbinssilla oli tähän selvät sävelet. Hänen mukaansa muutoksen tekemiseen tarvitaan yhteensä neljä asia.

Ensin, kaikella muutoksella on kolme perusedellytystä:
  1. Strategia. Ihan ensiksi tarvitaan kunnollinen, toimiva strategia, vähän niin kuin kartta tai ohjenuora, jota seurata. Voit lähteä tekemään muutosta kovalla tohinalla, mutta jos strategiasi ei ole sellainen, että se tuottaa tulosta pitkällä jänteellä, jäävät tulokset saamatta (esimerkiksi kalorien laskeminen on yksi strategia painonpudotukseen, mutta tuottaa harvoin pitkän aikavälin tuloksia, koska koko homma alkaa jossakin vaiheessa vääjäämättä kyllästyttää). 
  2. Tarina. Toiseksi on uskottava itseensä. Kaikilla meillä on tarinoita, joita aika ajoin kerromme itsellemme: "En pysty…", "Miten muka minä voisin…", "Ei minusta ole tähän…", "Minä nyt olen vain tällainen…". Näistä rajoittavista ajatuksista on päästettävä irti ja suunnattava ajatukset uudelle vaihteelle, keksittävä uusi tarina ("Minä osaan, pystyn ja onnistun…."). Muutos onnistuu vain, jos siihen uskoo itse.
  3. Tila. Kolmanneksi, pitää olla oikeanlaisella mielialalla, oikeassa tilassa. Muutokseen tarvitaan energisyyttä, päättäväisyyttä ja positiivisuutta, koska se mihin keskittyy, sitä näkee ympärillään. Jos katsoo ympärilleen ja etsii kaikkea punaista, jäävät silloin siniset asiat näkemättä. Jos keskittyy kaikkeen siihen, mikä EI onnistu, silloin ei huomaa mahdollisuuksia.
Sitten, tarvitaan massiivista toimintaa:

Jos aidalla istuu kymmenen varista ja niistä yhdeksän päättää lähteä lentoon, kuinka monta jää aidalle? Jos puolet suomalaisista tekee uudenvuodenlupauksen, kuinka moni oikeasti toteuttaa sen?

Muutokseen tarvitaan päätös, mutta yksinään se ei välttämättä vielä johda toimintaan.

Jos todella haluaa muutosta, on siitä taottava itselle niin palava halu ja tahtotila, ettei kertakaikkiaan ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa askel eteenpäin.

Seminaarissa toistettiin lauseita:
  • "Sen täytyy muuttua nyt!"
  • "Minun täytyy muuttua nyt!"
  • "Minä voin tehdä muutoksen nyt!"

Miltä tämä kuulostaa? Huomaatko omalta kohdaltasi, että
strategiassasi, tarinassasi, tilassasi tai toiminnassasi voisi olla parantamisen varaa?

Vahvaa tahtoa ja päättäväisyyttä tähän viikkoon!

- Elisa

P.S. Jos jäit miettimään, montako niitä variksia siinä aidalla edelleen istuu, vastaus on kymmenen. Pelkkä päätös ei nimittäin vielä riitä lentoon lähtemiseen.

Uutiskirjeen lähetti Elisa Mattila, kiitos siitä ja tässä on linkki hänen hyvinvointiohjelmaan:

http://www.hyvinvointistartti.fi/

Hyvää viikon jatkoa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)